Om oss

Vi skapar förmåga till meningsfull förändring för framtiden. Vare sig det handlar om strategi, tjänst eller digitala lösningar. Alltid med fokus på användarvänlighet, hållbarhet och lönsamhet.

Vår värdegrund

I Usifys hjärta finns en övertygelse om att medmänsklighet, designmetoder och kreativitet är grunden för förändring till det bättre. Eller som vi uttrycker det i vår värdegrund: ”Vi ser människor och skapar möjlighet till meningsfull förändring”.

Vår vision

Att vara ett lyhört, drivande och uppfinningsrikt designbolag som tillsammans med kunder och partners löser komplexa problem med människan i fokus.

Vår vision är att skapa en meningsfull & hållbar framtid genom design

Direktkontakt

Vi samlar på kollegor med rätt kompetens för våra kunders och partners behov idag och imorgon: tjänstedesigners, affärsstrateger, policy- och förvaltningsrävar, UX-are, visuella designers, utvecklare och projektledare. Här hittar du kontaktuppgifter till några av av våra specialister.

Åsa Wallers
UX/UI Designer. Interaktionsdesign och kravhantering i komplexa verksamhetssystem. Analys och design för webbtillgänglighet.

Det här är Usify

Usify är ett av Sveriges ledande företag inom tjänstedesign, användarupplevelser, grafisk design, programmering och projektledning.

Idag har Usify runt 20 medarbetare på tre olika platser i Sverige. Huvudkontoret ligger sedan starten 2004 i Linköping, där grundaren och VD, den norske östgöten Bjarte Bugge bor.

Bjarte har ett starkt samhällsengagemang och vilja att förändra det som inte fungerar. Han har också dyslexi. Det har påverkat Usifys grundvärderingar och inriktning.

Under tidigt 80-tal läser Bjarte till sjuksköterska. Studierna gör att han börjar undersöka andra sätt att lära. En dator som rättar texter och en bandspelare för att skapa egna ljudböcker hjälper honom att klara utbildningen. Efter några år inom vården går han vidare till att arbeta med processförändring inom stålindustri, bank och finans, shipping, olja, tåg och transport.

– Vi gjorde fantastiska saker! Men skapade vi rätt nytta? Vi jobbade, klassiskt, inifrån och ut. Det kändes inte bra, säger han. Bjarte har en obändig vilja att fixa saker och drivs av att det alltid finns många sätt lösa problem på. När han kliver av karriären inom storindustrin, söker han sig tillbaka till sitt eget behov av att lära, få nya perspektiv och inspiration genom ljud.

En designbyrå föds

Samtidigt möter Bjarte användarcentrerad design, och inser att det är länken han saknat. Nu föds Usify. Med genuin förståelse för problemet utifrån individens behov kan vi jobba med meningsfull förändring.

Medarbetarna är Usifys styrka

Bjarte understryker att Usifys framgång är resultatet av att medarbetarna har bidragit med sin kunskap. Länkarna fogas samman: individens behov och sammanhang, design som förändringsfilosfi, teknik som möjliggörare och människor med rätt kompetens