Välkommen till Bjartes blogg!

Ännu mer content i flödet. Ännu en blogg. Ännu lite mer tyckande av en medelålders man i IT-branschen. Men! Jag lovar att jag inte ska tråka ut dig. I alla fall inte om du, liksom jag, kämpar (ibland med hjärtat i halsgropen) för att hänga med i en värld som går fortare och fortare

Varför ska du läsa min blogg?

Du vet att förändringar är nödvändiga, men du vet inte riktigt vilka eller hur det ska gå till. Processkartor, styrdiagram och andra traditionella managementverktyg verkar inte fungera jättebra i dessa tider när allt pekar på att nya samverkansformer och relationsbyggande är nycklar till lyckade förändringsprocesser.  

 

Vem är jag?

 Jag tror på människan som kännande, social och emotionell varelse. Jag tror att meningsfull förändring händer när vi klickar i varandra och med varandra. Jag halkar varje dag in i olika situationer, böcker, tankar och samtal som handlar om just detta. Och om detta vill jag spåna i den här bloggen.  

Jag har en ganska brokig bakgrund. Jag började min karriär som sjuksköterska i mitt hemland Norge. Så småningom blev jag IT-chef på ett sjukhus. Sen jobbade jag i 20 år med produkt- och tjänsteutveckling i olika branscher, kort sagt förändringsprojekt. Men det var något som skavde; jag kände hela tiden en frustration över hur vi såg på människor i stora projekt – inte som människor utan som pusselbitar i ett stort maskineri.  

Så 2005 startade jag företaget Usify som jag är vd för idag. Kärnan i Usify handlar om att vi måste utgå från en holistisk syn på människor och organisationer i stora förändringsprocesser. För mig betyder det bland annat att känslor är (minst!) lika viktiga som logik. Och för att lyckas med nya sätt att jobba och samverka på måste vi ha en gemensam berättelse som vi kan mötas i. Varifrån kommer vi, var står vi idag och vart är vi på väg?  

 

Vem är du?

Du är förmodligen chef eller ledare i en organisation eller ett (industri)företag som står inför ett paradigmskifte under 20-talet. Du har kanske tagit på dig ansvaret för att driva någon slags förändring. Du vill inte bara se en förändring, du vill göra den. Du är nyfiken som jag. Du är människa. Välkommen till min blogg!  

/Bjarte 

 

Ps: Vill du tipsa mig om ämnen till min blogg?

Skicka gärna ett dm via min LinkedIn-sida! 

 

Dela
Tvittra
Dela

English bla bla bla