Pappa och VD i samma person

Såg ni CNN:s direktsända intervju med vd:n för resebokningssajten Trivago, Axel Hefer, förra veckan? CNN:s reporter Richard Quest ringde upp honom för att prata om krisen i resebranschen.

Hefer sitter, som så många av oss, uppkopplad på Teams i sitt hemmakontor i Tyskland. Intervjun inleds på ett ganska torrt och tråkigt vis men så plötsligt kommer Hefers sjuåriga son in i rummet och vill att pappa ska natta honom. Hefer är först besvärad/irriterad men Quest bejakar den oväntade besökaren fullt ut och sonen stannar kvar i Hefers knä. Och på en sekund förändras intervjun. Från en stel finansiell analysdragning till ett personligt mänskligt möte med fullständigt sänkt garde hos både reporter och vd. Det är nästan magiskt att se. ALLA som ser den videon älskar den, det sätter jag en tusenlapp på. Och jag älskar när det blir så tydligt att det mänskliga och det medmänskliga helt kan rubba våra föreställningar om hur något  eller någon bör eller ska vara.

Och förutom det uppenbara med att det är ett härligt klipp, tycker jag att det är så intressant är att den här intervjun visar vilken enorm potential det finns när vi orkar, vågar och vill se hela människan. När vi lyckas ha en helhetssyn på oss som individer, uppstår helt nya möjligheter till samförstånd, dialog och lösningar. Det är väl det som är bland de viktigaste nycklarna för att kunna driva och möjliggöra förändring?

Se klippet här, det kommer garanterat förgylla din dag!

Ha en fin dag,

Bjarte

 

Ps: Vill du tipsa mig om ämnen till min blogg eller dela med av dina tankar?

Skicka gärna ett dm via min LinkedIn-sida! 

Dela
Tvittra
Dela

English bla bla bla