Kraften av ett ögonblick

Här kommer ett hett boktips inför sommaren: The Power of Moments av Chip Heath och Dan Heath. Den handlar om kraften i vissa ögonblick som sticker ut mer än andra. En lucka i vardagen som griper tag i oss och får oss att stanna upp.

 

Vi kan väl alla beskriva sådana ögonblick i våra liv, när någonting eller någon gjorde så att vi oväntat tittade åt ett annat håll, att vi började ändra riktning. Ofta handlar det om ögonblick som går in i oss både intellektuellt och emotionellt, som vi aldrig glömmer och som vi långt senare kan relatera till. Så gott som alltid inträffar dessa upplevelser eller tidpunkter när du inte är helt ensam.

När jag läser boken inser jag två saker.

Det ena är hur länge sedan jag fick uppleva, eller vara med om att skapa, vändpunkter som dessa. Jag förstår att det saknas förutsättningar för att de naturligt uppstår under pandemin, när vi inte kan träffas IRL och interagera med varandra som vanligt. När liksom mycket av hela tillvaron är on hold. Men åh vad jag saknar dem!

Det andra är att jag tänker på att vi på Usify, under arbetet med förändringsresor och omställningsprocesser, ofta skapar just den här typen av ögonblick. När vi kör workshops eller jams jobbar vi aktivt för att modellera tillfällen där deltagarna ska komma till en avgörande vridning i sitt syn- och tankesätt.

Målet med våra metoder är ofta att skapa en slags pivotering.  Det är då det sker, ögonblicket som gör att du tittar upp och går åt ett nytt håll.


Skapa och ta hand om ögonblicken


//Bjarte

Dela
Tvittra
Dela

English bla bla bla